Uudenmaan rastipäivät 2015 ovella

43. Uudenmaan Rastipäiviin on vajaat kaksi viikkoa. Kaksipäiväinen kilpailu toteutuu heti Vapun jälkeen viikonloppuna 2.­3.5.2015. Olemme kaartamassa järjestelyjen loppusuoralle. Ilmoittautuminen päättyy Kansallisena veteraanipäivänä, ma 27.4. Tämä tiedote täydentää 1. tiedotetta, joka löytyy myös rastipäivien sivuilta.

Kilpailijoiden, asiakkaittemme määrän lopullinen selviäminen vaikuttaa moniin toimintoihin. Kilpailun kartat ja radat painetaan Nurmiprintissä osanottajamäärän mukaan. Kartat pussitetaan sarjoittain. Kilpailun lähtöjärjestelyt suunnitellaan optimaalisesti niin, että kilpailu ei kumpanakaan päivänä kestä liian kauan. Vanhimmat veteraanisarjat arvotaan turvallisesti lähtöaikojen keskelle. Tehokkaasti läpiviety kilpailu on asiakkaiden ja myös meidän järjestäjien etu.

Neljän hallitsevan ja pienipiirteisen mäen sekä usean niitä täydentävän matalamman mäen maastoon tehdään noin 90 rastia. Leimasimet viedään Vappuna ja tarkistetaan vielä kisa­aamuina koejuoksuin. Suunnistavan Uudenmaan alueella on poikkeuksellista, että näin hieno ja haastava maastoalue Klaukkalan taajaman eteläpuolella on ollut käyttämättä kansallisissa kisoissa peräti yli 30 vuotta. Pihkaniskat isännöi 15­vuotisjuhlakisanaan Pihkarastit 18.8.1984. Ratamestarimme Ari Enroth nappasi silloin miesten pääsarjan kolmannen sijan Rauno Asikaisen (LeSi) ja Hannu Kurpan (HNMKY) jälkeen. Tornimäen laskettelurinne hisseineen löytyi jo tuolloin kartalta.

Kansallisten kilpasarjojen ohella tarjoamme molempina päivinä myös kuntorastit kahdella radalla. Iltarastivaunumme palvelee info­pisteenä.

Kilpailukeskuksen ja muiden kisaan liittyvien toimipisteiden rakennustalkoot pidetään vasta Vapunpäivän iltana klo 16 alkaen kilpailukeskuspäällikön ja kunkin vastuualuejohtajan johdolla. Talkoissa rakennetaan opaspaalu, tulostaulu, maali ja viitoitukset sekä suojataan pesupaikan käytävälattiat Syrjälän koululla. Lopen Jätehuollon WC­vaunu saadaan ennen kisojen alkua. Tarvittavat teltat pystytetään.

Ajoneuvot pysäköidään läheisten koulujen kentille ilman paikoitusmaksua.

Kutsumme alueen keskeiset maanomistajat ja oikeuksien haltijat seuraamaan kilpailua sunnuntaina VIP­vieraina.

Kilpailujen purkaminen toteutetaan välittömästi kilpailujen päättymisen jälkeen periaatteella kukin purkaa oman toimipisteensä. Rastit jäävät kuitenkin maastoon vielä ainakin tiistai­illan 5.5 kuntorasteja varten.

Toivotan kaikki RR:n jäsenet Vapunpäivän talkoisiin klo 16 alkaen sekä eri toimitsijatehtäviin kisapäivinä. Talkoolaiseksi voi hyvin ilmoittautua URP:n sivujen kautta tai myös suoraan toimintojen vastuuhenkilöille. Listalta löytyy tällä hetkellä jo 30 ilmoittautumista, joka on noin puolet enemmän kuin vastaavana ajankohtana ennen viime vuoden Uudenmaan Elorasteja. Uuden kulttuurin omaksuminen etenee toivottuun suuntaan.

Tämä seuran jäsenille ja myös kilpailijoille suunnattu tiedote saa vielä jatkoa kilpailujen jälkeen.

Irman ilmoittautumisraportti kertoo kuuden suunnistajan ilmoittautuneen näiden rivien kirjoittamisen aikana. 100 ilmoittuneen raja rikkoutunee vielä tänään. 600 ­800 osanottajan tavoite häämöttää.

Vesa Tervo
Uudenmaan Rastipäivien kilpailun johtaja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.