Timo Paulanto In Memoriam

Yllättävä suruviesti kertoi Rykmentin pitkäaikaisen ja monipuolisen suunnistuspersoonan Timo Paulannon menehtyneen pitkäaikaiseen sairauteensa torstaina 9.4.2015. Timo oli syntynyt 30.9.1947.

Timo oli maalaistalon kasvatti, varttui maataloustöiden ohella liikunnalliseksi nuoreksi mieheksi Nukarin Hakan vahvaan hiihtotoimintaan, kuten isänsäkin aktiivisena urheiluseuramiehenä. Myös suunnistus oli Hakassa aktiivista. Timo aloitti lajin jo 16-vuotiaana. Rykmentin toiminnan vahvistuessa keskittyi Nurmijärven suunnistus RR:n nimiin 1960-luvun loppupuolella.

Suunnistus vei Timoa viikonloppuisin kilpailusta toiseen. Ensiesiintyminen Jukolan viestissä tapahtui Mäntsälässä 1968. Kaksi vuotta myöhemmin 1970 tuli jo hieno kahdeksas sija Kytäjän Jukolassa, sijoituksen säilyessä pitkään RR:n parhaana.

Timo kilpaili aktiivisesti hyvällä menestyksellä, voittaen muun muassa runsaasti piirinmestaruuksia. SM-tasolla saavutuksena oli yhteensä 9 mitalia. Ensimmäinen tuli hopeisena jo 1972 H21-sarjan hiihtosuunnistusviestistä, vain neljän sekunnin tappiolla Asikkalalle. Ikämiessarjoissa H35—H50 Timolla oli saavutuksina vielä kuusi viestimitalia joukkuekavereina useimmiten Antti Savela ja Seppo Korpinen. Kaksi henkilökohtaista mestaruutta hän saavutti H40 sarjassa normaalimatkalta 1987 ja 1988.

Kilpailemisen ohella Timo oli myös aktiivinen karttamies ja ratamestari, tehden ratoja useisiin kansallisiin kilpailuihin muun muassa Suunto-Gamesiin 1984. Kytäjä Jukolaan 1981 hän täydensi puolet kilpailukartasta, ollen myös ratamestarinapulaisena. Myös karttojen ratapainatuksessa Timo ahkeroi, hänen autotallinsa olikin tuona rastipainatusaikakautena lähes kaikkien kilpailujen ratapainatusten ja karttojen pussituksen talkoopaikkana.

Henkilönä Timppa oli erittäin pidetty, rauhallinen, hyväntuulinen ja avulias, aina valmis eri tehtäviin seuran toiminnassa. Timoa jäivät kaipaamaan vaimo Kristiina, lapset Visa ja Mari, äiti sekä siskot ja veljet perheineen. Timo saatetaan haudanlepoon perheen piirissä. Rajamäen Rykmenttiläiset muistavat Timoa hiljaisella hetkellä Uudenmaan Rastipäivillä.

-Juhani Laakso-

Bookmark the permalink.

Comments are closed.