Suunnistuskoulu

Rajamäen Rykmentin Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-15-vuotiaille suunnistuksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 14-vuotiaille nuorille. Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkaja oppii suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille on kullekin tasonsa mukaista opetusta ja harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Kilpailemisesta pitäville lapsille suunnistuskoulu luo valmiuden osallistua suunnistuskilpailuihin. Aivan yhtä tervetulleita ovat lapset, jotka eivät halua kilpailla, vaan oppia liikkumaan metsässä retkeilläkseen, marjastaakseen tai ihan muuten vain.

Suunnistuskouluun ilmoittautuminen

Suunnistuskoulun kevätkausi käynnistyy torstaina 30. maaliskuuta ilmoittautumis- ja infotilaisuudella Isoniitun koululla.  Ilmoittautumisia otetaan vastaan 17.30-18.00 ellei ennakkoilmoittautumista ole tehty. Klo 18 ryhmät kokoontuvat luokkiin, joissa on infoa toiminnasta ja suunnistuksesta harrastuksena, teoriaopetusta ja karttaharjoituksia. Ilmoittautumista suositellaan tehtäväksi ennakkoon verkkolomakkeella: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Hippo-Suunnistuskoulun maksut 2017

Hippo-Suunnistuskoulun maksu on 55 € / lapsi (45 € toinen ja perheen seuraavat lapset). Maksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen
 • seuran jäsenyyden niin halutessasi
 • osallistumismaksut Rajamäen Rykmentin kaikille iltarasteille ( iltarastien ohjelma löytyy Rykmentin nettisivuilta, Iltarastit-otsakkeen alta)
 • osallistumismaksuja kauden aikana järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin enintään 100€:lla alle 16-vuotiaille

Maksu maksetaan Rajamäen Rykmentin tilille FI55 5300 5120 0027 58, viestit-osioon teksti: ”Suunnistuskoulu ja suunnistuskouluun osallistuvien nimet”. Maksujen tulee olla suoritettuna 30. huhtikuuta mennessä.

Suunnistuskoulun ohjelma

Suunnistuskoulun kevätkausi käynnistyy torstaina 30. maaliskuuta. Ohjelma päivitetään seuran etusivulla näkyvään kalenteriin. Tapahtumista tiedotetaan lisäksi suunnistuskoululaisille sähköpostitse. Huolehdithan, että antamasi sähköpostiosoite toimii.

Suunnistuskoulun tapahtumat ovat ohjattuja tilaisuuksia, jotka alkavat kello 18.00 ja kestävät noin kello 19.30 asti. Ohjelmaan kuuluvilla iltarasteilla harjoittelemaan pääsee 17-19 välisenä aikana. Iltarastien opastuksesta kerrotaan lisää suunnistuskoulun alkuinfossa. Katso suunnistuskoulun ohjelma.

Suunnistuskoulun varusteista

Suunnistuskoulun harjoitusvarusteeksi riittää kelin mukainen ulkoliikuntavaatetus ja lenkkarit tai suunnistustossut. Alkukaudesta erityisesti pienimmillä saappaat ovat hyvät jalkineet. Ensimmäisessä maastoharjoituksessa kaikille jaetaan karttamuovit. Tuo karttamuovi aina mukanasi harjoitukseen. Näin karttasi pysyy kuivana. Suunnistuskoululaiset saavat myös Hippo-passit, joihin on koottu suunnistuskoululaisille sopivat tapahtumat ja harjoitukset. Tuo myös Hippo-passi mukanasi harjoitukseen. Siihen kerätään merkintöjä kevätkauden osallistumisista. Ahkerimmat osallistujat palkitaan päättäjäisissä.

Jokaisen harjoituksen alussa kokoonnutaan yhteen, jonka jälkeen jakaannutaan ryhmiin. Alkulämmittelyjen ja ohjeistuksen jälkeen päästään metsään. Suunnistuskoululaisen on muistettava ilmoittautua oman ryhmänsä ohjaajalle harjoituksen jälkeen ennen kotiin lähtöä!

Suunnistuskoulun ryhmäjaot

KURRET

6-9-vuotiaille aloittelijoille
Opetuksen pääpaino: leikinomainen tutustuminen maastoon, karttamerkit, sijainti kartalla, rastireittiintutustuminen. Toivomme aikuisen mukana oloa.

KETUT

7-10-vuotiaille 1-2 kesää mukana olleille
Opetuksen pääpaino: karttamerkkien kertaus, kartanluku ja sijainti kartalla, käyrien hahmottaminen, rastireittisuunnistus.

SUDET

9-13-vuotiaille aloittelijoille tai 1-2 kesää mukana olleille
Opetuksen pääpaino: karttamerkit, sijainti kartalla, rastireitti- ja tukireittisuunnistus

HIRVET

10-13-vuotiaille yli 2 kesää mukana olleille ja kilpailukokemusta omaaville
Opetuksen pääpaino: Kartanluvun kehittäminen, tukireitin ja tavallisen suunnistuksen harjoittelu. Harjoitukset sopivat myös tavallisen suunnistuksen osaaville taitoharjoituksiksi.

TAITORYHMÄ

11-15-vuotaille aktiivisesti kilpaileville nuorille
Opetuksen pääpaino: Kartanluku, reitinvalinnat

Tervetuloa rasteille!

Lisätietoja: Tuomas Multala tmultala[at]gmail.com, 0500-401405


AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2017

Aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 14-vuotiaille nuorille. Aikuisten suunnistuskoulu kokoontuu samalla aikataululla lasten suunnistuskoulun kanssa kolmena ensimmäisenä kertana (torstait 30.3., 6.4. ja 13.4.) ja sen jälkeen aikuisten suunnistuskoulu jatkuu kolmena tiistaina Nurmijärven iltarastien yhteydessä (18.4., 25.4. ja 9.5.). Suunnistuskoulun alkuaika klo 18.00. Suunnistuskoulun alkuaika näinä kaikkina iltoina on klo 18.00 ja päättymisaika on noin klo 19.30-20.00.

Lasten ja aikuisten suunnistuskoulut käynnistyvät torstaina 30. maaliskuuta. Aloitustilaisuus pidetään Isoniitun koululla Klaukkalassa (osoite: Löydöskuja 2). Ilmoittautumisia otetaan vastaan 17.30-18.00 ellei ennakkoilmoittautumista ole tehty. Klo 18 aikuisten suunnistuskouluryhmä kokoontuu luokkaan, joissa on infoa toiminnasta ja suunnistuksesta harrastuksena ja teoriaopetusta. Lopuksi kartanlukua harjoitellaan koulun pihakartalla. Ilmoittautumista suositellaan tehtäväksi ennakkoon verkkolomakkeella: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Muilla suunnistuskoulukerroilla pääpaino on maastossa tapahtuvilla suunnistusharjoituksille, joten varustaudu maastossa liikkumiseen sopivilla varusteilla. Ota mukaan myös kompassi, jos sinulla kompassi. Lisätietoja: Ari Enroth, puh. 040 7009131, ari.enroth@proagria.fi

Kevään 2017 ohjelma

 • to 30.3. Isoniitun koulu, Löydöskuja 2, Klaukkala
 • to 6.4. Isoniitun koulu, Löydöskuja 2, Klaukkala
 • to 13.4. Alhonniittu, osoite Alhonniituntie 8, Nurmijärvi
 • ti 18.4. Parkkimäki, pesäpallokenttä, Nurmijärven Iltarastien opastus: tie 1311 Nurmijärvi, Suojalantien risteys
 • ti 25.4. Pietarinmäki, Klaukkala, Nurmijärven iltarastien opastus: tie 132 Klaukkala, Myllytien risteys
 • ti 9.5. Rajamäen Kehityksen maja, osoite Kiljavantie 231, Nurmijärven Iltarastien opastus Kiljavantieltä

Aikuisten suunnistuskoulun maksut

Aikuisten suunnistuskoulun osallistumismaksu on 80 euroa / henkilö.

Maksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen ja jaettavan materiaalin
 • osallistumisen Rajamäen Rykmentin kaikille vuoden 2017 iltarasteille, yhteensä 25 tapahtumaa tiistaisin 18.4.-27.6.2017 ja 1.8.-31.10.2017, lähtö on auki klo 17-19, maali suljetaan klo 20:30 (Nurmijärven Iltarastit, ohjelma: http://rajamaenrykmentti.fi/iltarastit/)
 • seuran jäsenyyden niin halutessasi
 • Rajamäen Rykmentin vuoden 2017 jäsenmaksun maksaneet saavat 50 euron alennuksen aikuisten suunnistuskoulun maksusta

Maksu maksetaan Rajamäen Rykmentin tilille FI55 5300 5120 0027 58, viestit-osioon teksti: ”Suunnistuskoulu ja suunnistuskouluun osallistuvien nimet”. Maksujen tulee olla suoritettuna 30. huhtikuuta mennessä.

Yhteystiedot:

Rajamäen Rykmentti
Ari Enroth
Metsomäentie 14
01260 VANTAA
Puh. 040 7009131
Sähköposti: ari.enroth@proagria.fi
http://rajamaenrykmentti.fi/

Comments are closed