Suunnistuskoulu 2019

KEVÄÄN 2019 SUUNNISTUSKOULUT ALKAVAT 11.4. TORSTAINA

Rajamäen Rykmentin Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-15-vuotiaille suunnistuksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkaja oppii suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille on kullekin tasonsa mukaista opetusta ja harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Kilpailemisesta pitäville lapsille suunnistuskoulu luo valmiuden osallistua suunnistuskilpailuihin. Aivan yhtä tervetulleita ovat lapset, jotka eivät halua kilpailla, vaan oppia liikkumaan metsässä retkeilläkseen, marjastaakseen tai ihan muuten vain.

Suunnistuskouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen yhteydessä luodaan MyClub ID, jolla jatkossa kirjaudutaan sisään Rajamäen Rykmentin MyClub-sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu vaiheittain siten, että
1. vaiheessa luodaan oma henkilökohtainen myClub ID (huoltajan tiedot) ja
2. vaiheessa syötetään seuran toimintaan osallistujan henkilön tiedot (lapsen).

Mikäli sinulla on jo MyClub ID, voit käyttää samaa ID:tä ilmoittautuessasi suunnistuskouluun. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti mikäli sähköpostiosoitteellasi on jo tili olemassa ja pyytää kirjautumaan sisään.

Ilmoittautuminen lasten ja nuorten suunnistuskouluun

Lisätietokenttään voi lisätä kaveritoiveen ryhmäjakoa varten tai tiedon suunnistamiseen mahdollisesti vaikuttavista sairauksista.

Mikäli ilmoittautuessa tulee ongelmia tai kysyttävää, voitte olla yhteydessä Tuomas Multalaan: tmultala@gmail.com / 0500401405.

Hippo-Suunnistuskoulun maksut 2019

Hippo-Suunnistuskoulun maksu on 50 € / lapsi. Maksu koostuu 30€ jäsenmaksusta ja 20€ suunnistuskoulumaksusta. Rajamäen Rykmentin vuoden 2019 jäsenmaksun jo maksaneet lapset (esimerkiksi perhejäsenmaksun yhteydessä) maksavat vain 20€ suunnistuskoulumaksun. Jäsenmaksun maksamista edellytetään lasten suunnistuskouluun osallistuvilta.

Suunnistuskoulumaksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen
 • suunnistuskoulun materiaalit
 • suunnistuskoulun harjoitukset
 • talvikaudella viikoittaisen saliharjoituksen

Jäsenmaksu sisältää (alle 16-vuotiailla)

 • seuran jäsenyyden
 • osallistumismaksut Rajamäen Rykmentin kaikille iltarasteille ( iltarastien ohjelma löytyy Rykmentin nettisivuilta, Iltarastit-otsakkeen alta)
 • kilpailulisenssin sekä Sporttiturvavakuutuksen (14v ja nuoremmat) niin halutessasi
 • osallistumismaksut aluemestaruus- ja suomenmestaruuskilpailuihin
 • osallistumismaksuja kauden aikana järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin enintään 100€:lla
 • osallistumismaksut viestikilpailuihin

Suunnistuskoulun ohjelma

Suunnistuskoulun kevätkausi käynnistyy torstaina 11.4.2019 Syrjälän koululla Klaukkalassa.

Suunnistuskoulun ohjelma 2019

Suunnistuskoulun torstain harjoitukset ovat ohjattuja tilaisuuksia, jotka alkavat kello 18.00 ja kestävät noin kello 19.30 asti.

Ohjelmaan kuuluvilla iltarasteilla harjoittelemaan pääsee 17-19 välisenä aikana. Iltarastien opastuksesta kerrotaan lisää suunnistuskoulun alkuinfossa.

Suunnistuskoulun varusteista

Suunnistuskoulun harjoitusvarusteeksi riittää kelin mukainen ulkoliikuntavaatetus ja lenkkarit tai suunnistustossut. Alkukaudesta varsinkin pienimmillä saappaat ovat hyvät jalkineet. Erityisesti saappaiden kanssa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta mahdollisesti liukkailla kallioilla. Ensimmäisessä maastoharjoituksessa kaikille jaetaan karttamuovit. Tuo karttamuovi aina mukanasi harjoitukseen. Näin karttasi pysyy kuivana.

Suunnistuskoululaiset saavat myös Hippo-passit, joihin on koottu suunnistuskoululaisille sopivat tapahtumat ja harjoitukset. Tuo myös Hippo-passi mukanasi harjoitukseen.

Jokaisen harjoituksen alussa kokoonnutaan yhteen, jonka jälkeen jakaannutaan ryhmiin. Alkulämmittelyjen ja ohjeistuksen jälkeen päästään metsään. Suunnistuskoululaisen on muistettava ilmoittautua oman ryhmänsä ohjaajalle harjoituksen jälkeen ennen kotiin lähtöä!

Suunnistuskoulun ryhmäjaot

Suunnistuskoululaiset jaetaan ryhmiin iän ja suunnistuskokemuksen perusteella. Lisäksi ilmoittautuessa voi esittää toiveen kaverin tai sisaruksen saamisesta samaan ryhmään. Aivan nuorimmille osallistujille edellytetään aikuisen mukanaoloa harjoituksissa.

Ryhmäjako on nähtävillä ensimmäiselle harjoituskerralle saavuttaessa ja ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään tieto myös etukäteen sähköpostilla.

Tervetuloa rasteille!

Lisätietoja lasten ja nuorten suunnistuskoulusta
Tuomas Multala
tmultala@gmail.com
0500 401405


AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2019

Aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Aikuisten suunnistuskoulu kokoontuu samalla aikataululla lasten suunnistuskoulun kanssa ensimmäisenä harjoituskertana (torstai 11.4.) ja sen jälkeen aikuisten suunnistuskoulu jatkuu viitenä tiistaina Nurmijärven iltarastien yhteydessä. Suunnistuskoulun aloitusaika näinä kaikkina iltoina on klo 18.00 ja päättymisaika on noin klo 19.30-20.00.

Lasten ja aikuisten suunnistuskoulut käynnistyvät torstaina 11. huhtikuuta.  Ilmoittautumisia otetaan vastaan 17.30-18.00 ellei ennakkoilmoittautumista ole tehty. Klo 18 aikuisten suunnistuskouluryhmä kokoontuu luokkaan, joissa on infoa toiminnasta ja suunnistuksesta harrastuksena ja teoriaopetusta. Lopuksi kartanlukua harjoitellaan koulun lähimaastossa.

Muilla suunnistuskoulukerroilla pääpaino on maastossa tapahtuvilla suunnistusharjoituksille, joten varustaudu maastossa liikkumiseen sopivilla varusteilla. Ota mukaan myös kompassi, jos sinulla kompassi. Lisätietoja: Ari Enroth, puh. 040 7009131, ari.enroth@proagria.fi

Kevään 2019 ohjelma

 • 11.4.2019 Klaukkala, Syrjälän koulu, Syrjäläntie 35
 • 16.4.2019 Parkkimäki pesäpallokenttä, Nurmijärven Iltarastien opastus tieltä 1311 Nurmijärvi, Suojalantien risteys
 • 23.4.2019 Pietarinmäki, Klaukkala, Nurmijärven iltarastien opastus tieltä 132 Klaukkala, Myllytien risteys
 • 7.5.2019 Vihtijärvi, Nurmijärven Iltarastien opastus tieltä 133 Vihtijärvi-Karkkila, Karkkilantie 373, Vihti
 • 14.5.2019 Solttilannummen eteläosa, Nurmijärven Iltarastien opastus tieltä 25 Hanko-Hyvinkää, Rajamäen risteys
 • 21.5.2019 Nummenpää, urheilukenttä, Nurmijärven Iltarastien opastus tieltä 1322 Perttula-Selki, Leppälämmentien risteys

Aikuisten suunnistuskoulun maksut

Aikuisten suunnistuskoulun osallistumismaksu on 80 euroa / henkilö.

Maksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen ja jaettavan materiaalin
 • osallistumisen Rajamäen Rykmentin kaikille vuoden 2019 iltarasteille, yhteensä 25 tapahtumaa tiistaisin 16.4.-25.6.2019 ja 30.7.-29.10.2019, lähtö on auki klo 17-19, maali suljetaan klo 20:30 (Nurmijärven Iltarastit, ohjelma: http://rajamaenrykmentti.fi/iltarastit/)
 • seuran jäsenyyden niin halutessasi
 • Rajamäen Rykmentin vuoden 2019 jäsenmaksun maksaneet saavat 50 euron alennuksen aikuisten suunnistuskoulun maksusta

Aikuisten suunnistuskouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen yhteydessä luodaan MyClub ID, jolla jatkossa kirjaudutaan sisään Rajamäen Rykmentin MyClub-sivuille.

Mikäli sinulla on jo MyClub ID, voit käyttää samaa ID:tä ilmoittautuessasi suunnistuskouluun. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti mikäli sähköpostiosoitteellasi on jo tili olemassa ja pyytää kirjautumaan sisään.

Ilmoittautuminen aikuisten suunnistuskouluun

Lisätietoja aikuisten suunnistuskoulusta
Ari Enroth
ari.enroth@proagria.fi
040 7009131

Comments are closed.