Suunnistuskoulu 2018

KEVÄÄN 2018 SUUNNISTUSKOULUT ALKAVAT 5.4. TORSTAINA

Rajamäen Rykmentin Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-15-vuotiaille suunnistuksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkaja oppii suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille on kullekin tasonsa mukaista opetusta ja harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Kilpailemisesta pitäville lapsille suunnistuskoulu luo valmiuden osallistua suunnistuskilpailuihin. Aivan yhtä tervetulleita ovat lapset, jotka eivät halua kilpailla, vaan oppia liikkumaan metsässä retkeilläkseen, marjastaakseen tai ihan muuten vain.

Suunnistuskouluun ilmoittautuminen

Suunnistuskoulun kevätkausi käynnistyy torstaina 5.4. Rajamäen koululla (Tykkimäentie 1, Rajamäki) kello 18. Ilmoittautuminen suositellaan tehtäväksi etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautumisia voidaan ottaa vastaan kuitenkin myös ensimmäisellä harjoituskerralla kello 17.30-18.00. Klo 18 ryhmät kokoontuvat luokkiin, joissa on infoa toiminnasta ja suunnistuksesta harrastuksena, teoriaopetusta ja karttaharjoituksia. Ilmoittautumista suositellaan tehtäväksi ennakkoon verkkolomakkeella: ILMOITTAUTUMISLOMAKE LASTEN JA NUORTEN SUUNNISTUSKOULUUN

Hippo-Suunnistuskoulun maksut 2018

Hippo-Suunnistuskoulun maksu on 55 € / lapsi (45 € toinen ja perheen seuraavat lapset). Rajamäen Rykmentin vuoden 2018 jäsenmaksun jo maksaneet lapset saavat 25 euron alennuksen lasten suunnistuskoulun maksusta.

Maksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen
 • suunnistuskoulun materiaalit
 • osallistumismaksut Rajamäen Rykmentin kaikille iltarasteille ( iltarastien ohjelma löytyy Rykmentin nettisivuilta, Iltarastit-otsakkeen alta)
 • seuran jäsenyyden niin halutessasi
 • vakuutuksellisen kilpailulisenssin niin halutessasi
 • osallistumismaksuja kauden aikana järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin enintään 100€:lla alle 16-vuotiaille

Maksu maksetaan Rajamäen Rykmentin tilille FI55 5300 5120 0027 58, viestit-osioon teksti: ”Suunnistuskoulu ja suunnistuskouluun osallistuvien nimet”. Maksujen tulee olla suoritettuna 30. huhtikuuta mennessä.

Suunnistuskoulun ohjelma

Suunnistuskoulun kevätkausi käynnistyy torstaina 5.4.2018. Ohjelma on nähtävissä seuran kotisvuilla. Katso suunnistuskoulun ohjelma.  Tapahtumista tiedotetaan lisäksi suunnistuskoululaisille sähköpostitse. Huolehdithan, että ilmoittautumisen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite toimii.

Suunnistuskoulun torstain harjoitukset ovat ohjattuja tilaisuuksia, jotka alkavat kello 18.00 ja kestävät noin kello 19.30 asti.

Ohjelmaan kuuluvilla iltarasteilla harjoittelemaan pääsee 17-19 välisenä aikana. Iltarastien opastuksesta kerrotaan lisää suunnistuskoulun alkuinfossa.

Suunnistuskoulun varusteista

Suunnistuskoulun harjoitusvarusteeksi riittää kelin mukainen ulkoliikuntavaatetus ja lenkkarit tai suunnistustossut. Alkukaudesta varsinkin pienimmillä saappaat ovat hyvät jalkineet. Erityisesti saappaiden kanssa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta mahdollisesti liukkailla kallioilla. Ensimmäisessä maastoharjoituksessa kaikille jaetaan karttamuovit. Tuo karttamuovi aina mukanasi harjoitukseen. Näin karttasi pysyy kuivana.

Suunnistuskoululaiset saavat myös Hippo-passit, joihin on koottu suunnistuskoululaisille sopivat tapahtumat ja harjoitukset. Tuo myös Hippo-passi mukanasi harjoitukseen.

Jokaisen harjoituksen alussa kokoonnutaan yhteen, jonka jälkeen jakaannutaan ryhmiin. Alkulämmittelyjen ja ohjeistuksen jälkeen päästään metsään. Suunnistuskoululaisen on muistettava ilmoittautua oman ryhmänsä ohjaajalle harjoituksen jälkeen ennen kotiin lähtöä!

Suunnistuskoulun ryhmäjaot

Suunnistuskoululaiset jaetaan ryhmiin iän ja suunnistuskokemuksen perusteella. Lisäksi ilmoittautuessa voi esittää toiveen kaverin tai sisaruksen saamisesta samaan ryhmään. Aivan nuorimmille osallistujille toivotaan aikuisen mukanaoloa harjoituksissa.

Ryhmäjako on nähtävillä ensimmäiselle harjoituskerralle saavuttaessa ja ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään tieto myös etukäteen sähköpostilla.

Tervetuloa rasteille!

Lisätietoja lasten ja nuorten suunnistuskoulusta
Tuomas Multala
tmultala@gmail.com
0500 401405

 


AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2018

Aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Aikuisten suunnistuskoulu kokoontuu samalla aikataululla lasten suunnistuskoulun kanssa kahtena ensimmäisenä kertana (torstait 5.4. ja 12.4.) ja sen jälkeen aikuisten suunnistuskoulu jatkuu neljänä tiistaina Nurmijärven iltarastien yhteydessä (17.4., 24.4., 8.5. ja 15.5.). Suunnistuskoulun alkuaika näinä kaikkina iltoina on klo 18.00 ja päättymisaika on noin klo 19.30-20.00.

Lasten ja aikuisten suunnistuskoulut käynnistyvät torstaina 5. huhtikuuta. Aloitustilaisuus pidetään Rajamäen koululla (osoite: Tykkimäentie 1, Rajamäki). Ilmoittautumisia otetaan vastaan 17.30-18.00 ellei ennakkoilmoittautumista ole tehty. Klo 18 aikuisten suunnistuskouluryhmä kokoontuu luokkaan, joissa on infoa toiminnasta ja suunnistuksesta harrastuksena ja teoriaopetusta. Lopuksi kartanlukua harjoitellaan koulun lähimaastossa. Ilmoittautumista suositellaan tehtäväksi ennakkoon verkkolomakkeella: ILMOITTAUTUMISLOMAKE AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULUUN

Muilla suunnistuskoulukerroilla pääpaino on maastossa tapahtuvilla suunnistusharjoituksille, joten varustaudu maastossa liikkumiseen sopivilla varusteilla. Ota mukaan myös kompassi, jos sinulla kompassi. Lisätietoja: Ari Enroth, puh. 040 7009131, ari.enroth@proagria.fi

Kevään 2018 ohjelma

 • 5.4. Rajamäki
 • 12.4. Rajamäki
 • 17.4. Parkkimäki (Iltarastien yhteydessä)
 • 24.4. Pietarinmäki (Iltarastien yhteydessä)
 • 8.5. Vihtijärvellä (Iltarastien yhteydessä)
 • 15.5. Vuolteenmäki (Iltarastien yhteydessä)

Aikuisten suunnistuskoulun maksut

Aikuisten suunnistuskoulun osallistumismaksu on 80 euroa / henkilö.

Maksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen ja jaettavan materiaalin
 • osallistumisen Rajamäen Rykmentin kaikille vuoden 2018 iltarasteille, yhteensä 25 tapahtumaa tiistaisin 17.4.-26.6.2017 ja 31.7.-30.10.2017, lähtö on auki klo 17-19, maali suljetaan klo 20:30 (Nurmijärven Iltarastit, ohjelma: http://rajamaenrykmentti.fi/iltarastit/)
 • seuran jäsenyyden niin halutessasi
 • Rajamäen Rykmentin vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneet saavat 50 euron alennuksen aikuisten suunnistuskoulun maksusta

Maksu maksetaan Rajamäen Rykmentin tilille FI55 5300 5120 0027 58, viestit-osioon teksti: ”Suunnistuskoulu ja suunnistuskouluun osallistuvien nimet”. Maksujen tulee olla suoritettuna 30. huhtikuuta mennessä.

Lisätietoja aikuisten suunnistuskoulusta
Ari Enroth
ari.enroth@proagria.fi
040 7009131

Comments are closed.